Boekpresentatie: "Bonaire, een koloniale zoutgeschiedenis"

7th Jun, 2023

Boekpresentatie: "Bonaire, een koloniale zoutgeschiedenis" door autheurs Cees Luckhardt en Bòi Antoin op 16 Juni 2023.

KRALENDIJK - Op 16 juni is de presentatie van het boek "Bonaire, een koloniale zoutgeschiedenis". De boekpresentatie wordt bij SKAL gehouden waarbij de schrijvers, Böi Antoin en Cees Luckhardt de belangrijkste punten in het boek zullen belichten.
 

Over het boek
Bonaire was voor Nederland behalve een straf- en verbanningskolonie een belangrijk verversingsstation en zoutleverancier.
Honderden slaafgemaakte Afrikanen moesten er dwangarbeid verrichten op de natuurlijke zoutpannen. Velen kregen lichamelike klachten van het werken in 'de witte hel'. De kleine witte hutjes, de bekendste toeristische attractie van Bonaire, wekken ten onrechte de indruk dat de slaafgemaakten redeliik werden behandeld

Over de auteurs
Journalist Böi Antoin spant zich in om de
Bonairiaanse cultuur te bewaren en haar (orale) geschiedenis te ontsluiten. Hij is oprichter van het archief FuHiKuBo (Fundashon Históriko Kultural Boneriano initiatiefnemers van de website ArchivoBoneiru. Voor zijn verdiensten ontving hij in 2002 een Zilveren Anjer. 

Cees Luckhardt is docent geschiedenis & wereldburgerschap. Hij schrijft naast schoolboeken historische artikelen voor het Antilliaans Dagblad en Boneriano/ Extra-Bonaire, de krant van Böi Antoin. Hij werkte drie jaar als geschiedenisdocent op het eiland en geeft sindsdien lezingen over Bonaire en haar koloniale geschiedenis.

Lees dit artikel